dimarts, 29 de novembre del 2011

29/11/2011


La sessió d’avui ha estat totalment practica. La Angels ens ha explicat allò que volien que fessin en grup de dues persones i posteriorment ens ha deixat tota la estona de classe per fer-ho. L’encàrrec era la realització d’un joc interactiu i didàctic per infants amb edats de 3 a 5 anys fent ús del programa power point iamb una serie de premises. La meva companya i Jo hem decidit fer-ho sobre les estacions del any, una temàtica força apropiada per nens amb aquestes edats.
Durant la realització de l’activitat m’he adonat de que potser aquestes activitats les hauré de fer més endavant quan treballi com a mestre. Crec més pràctic realitzar tu el exercici pràctic que no pas cerca en Internet algun exercici similar. I dic similar perquè potser mai no trobis un exercici didàctic que s’adapti cent per cent a les necessitats que pots tenir en un moment donat. Així doncs, amb la realització del exercici pots personalitzar-lo, treballar allò que realment t’importa i , en definitiva, confeccionar un exercici a mida.
A nivell de realització, la mestra ens ha explicat tot allò que nosaltres havien de saber  al principi de la sessió però, es clar, els problemes a l’hora de dur a terme la practica han estat molts. No obstant, la meva companya, que de ordinadors sap una mica més que Jo i Jo, que continuo batallant amb les eines informàtiques, hem aconseguit acabar la feina el mateix dia i penjar-la en el moodle com a tasca per avaluar.
D’aquesta sessió hem quedo amb la multitud de recursos que aquesta assignatura ens esta proporcionant per tal de que en un futur no molt llunyà, podem aplicar-lo... O potser creieu que em estaré hores i hores buscant exercicis podent fer-los Jo mateix?

divendres, 25 de novembre del 2011

24/11/2011

A la sessió d’avui hem treballat en grup amb el professor Joan Anton. Després de moltes sessions teòriques he pogut tenir un temps de treball i reflexió, que crec que necessitava, ja que degut a la meva falta de domini de les eines informàtiques, em trobava bastant desbordat. I crec que desbordat és el sentiment meu cap aquesta assignatura a dia d’avui. Crec que tot el contingut que en aquesta assignatura es treballa és molt apropiat i en serà e gran ajuda en el meu futur professional. No obstant això, cec que els continguts són tan amplis i complexes que, si no tens un gran domini de les eines informàtics, fàcilment ets pots trobar amb dificultats de seguir la dinàmica de la classe. Així doncs, crec que convenient, a mode de suggeriment, un programa de la assignatura menys ampli, per tal de que tots els continguts treballats a classe siguin més fàcils de assimilar.

Per altra banda, els mestre ens ha explicat el projecte de final de assignatura. Una activitat on es podrà veure el nivell de coneixement assolit en aquesta signatura i que, personalment, serà una veritable prova de foc. Durant la explicació de l’activitat m’ha recordat a algunes series americanes on, en les escoles i universitats, es tradicional fer aquestes fires en els gimnàs dels centres escolars, on els mestres i el director passejen mirant els projectes dels alumnes.

Doncs bé, aquesta és la meva idea de fira i, la veritat ,crec que serà una activitat lúdica a la part de didàctica, ja que comportarà un treball molt important.

dimarts, 22 de novembre del 2011

22/11/2011

La sessió d'avui hem treballat una vegada més amb l'Angels. M' agradat molt veure a aquesta dona perquè Jo pensava que mai més vindria.
Teòricament parlant, hem treballat una vegada més amb aquesta mestra la manipulació de l' imatge. Avui, més concretament, hem treballat el retallar les imatges i poder tornar a enganxar-les com més ens agradi i podem , així, aconseguir unes imatges força boniques i creatives. Per poder aconseguir aquestes imatges la mestra ens ha explicat metodologies basades amb el tractament de les capes i la creació de noves copies que, solapant una amb l'altre, invertint-les o posicionar-les en un sentit contrari es podia aconseguir les imatges anteriorment comentades.
A nivell d'aplicació de aquests nous aprenentatges al meu futur professional he vist clar que el treball de la simetria pot ser molt apropiat. A la sessió hem aconseguit simetries exactes d'una imatge en concret, en aquest cas un retrat. Crec que si tot això s'aplica a nivell educatiu, el treball de la simetria ( concepte molt treballat en l'etapa d'educació infantil) es pot arribar a treballar d'una manera molt eficient i practica.
A nivell personal encara em queda molt camí per recórrer. Tinc dificultats per seguir la classe i moltes vegades necessito l'ajuda de la mestra/e. Doncs gracies...gracies per ajudar-me...ja sé que l’informàtica no és el meu punt fort, com ja he esmentat alguna vegada, però crec que he aconseguit un nivell superior al que tenia quan vaig començar aquesta assignatura.

dimarts, 15 de novembre del 2011

15/11/2011

A la sessió d'avui hem treballat la creació del nostre moodle. Es tracta d'una feina força difícil, amb múltitud d’entrades i parametres que han de ser omplerts d'una manera correcta. Jo, i també la meva companya, hem tingut molts problemes a l' hora de poder seguir la classe, degut a la dificultat dels passos. No obstant, al finlitzar la classe, hem tingut clars alguns del punts que el mestre ens ha explicat.
Personalment, crec que aquest exercici em pot ajudar en un futur professional. Degut a l’ implantació, cada vegada més frecuent, de les eines informátiques a les aules,  saber utilitzar d'una manera correcta els portals, és molt important. L’adecuada gestió dels portals em facilitará la millor comunicació amb els alumnes, optimizar la gestió de les tasques encarregades o  la correció de les matexies, entre d'altres aspectes.
Personalment , aquesta carrera ha estat el meu primer contacte amb el Moodle. Vaig començar amb molts problemes per poder gestionar-lo però, avui dia, és una eina que em facilita molt la feina i el contacte amb el professorat. Si aquestes premises les puc complir en un futur quan jo sigui mestre, estaré molt satisfet.

dijous, 10 de novembre del 2011

10/11/2011

De la sessió d’avui m’agradaria ressaltar l’exercici final que el mestre ens ha demanat. Aquest consisteix en cercar a Internet exemples d’aplicacions d' Internet a les escoles de educació infantil i / o primària. Durant la meva cerca m' he adonat la multitud de portals que poden cercar. Anys enrere, aquestes aplicacions eren impensables, degut a que aquestes aplicacions no existien i, en el cas d’existir, solament unes poques escoles s’atrevien a fer ús d' aquestes. Avui dia, sembla quasi bé una obligació tenir alguna aplicació en Internet on es pugui reflectir el treball realitzat a la escola així com facilitat el treball als propis mestres. El problema, no obstant, continua sent que les escoles, i més particularment els mestres, no tenen iniciativa per treballar amb aquestes eines. Per posar un exemple , hem pogut observar, jo i la meva companya, portals que teníem com a darrere entrada una amb data del 2009!. Però...és culpa dels mestres aquesta falta de disposició? Els mestres tenen la suficient formació per poder treballar amb aquests recursos i aprofitar totes les prestacions que aquests els poden aportar? Seria precís que les escoles, com entitat, obliguessin als mestres a fer ús de aquestes eines?. Aquestes són alguns dubtes que durant la sessió d’avui i la posterior cerca m’han fet plantejar-me.
Cal dir que aspectes com ara la poca formació cap a els mestres per fer ús d’aquestes eines ja ha estat un tema del qual hem parlat a classe. No obstant, com una imatge val més que mil paraules aquest exercici m’ha donat aquesta " imatge".

dimarts, 8 de novembre del 2011

08/11/2011

La classe d'avui ha anat encaminada a treballar aspectes relacionats amb la presentació d'un text de manera efectiva. Més concretament, hem treballat aspectes relacionats amb la llegibilitat d'un text en concret, la facilitat que pot arribar a tenir una pàgina web segons la seva composició o el seu grau de accessibilitat, entre d’altres aspectes.
Molt sovint, durant els nostres estudis i quasi bé segur en el nostre futur professional, tindrem que fer tot un seguit de presentacions. En la majoria dels casos, el power point i els suports informàtics en general, seran la nostra eina més eficaç per tal de poder transmetre allò que volen. Resulta molt curiós com, amb el simple ús de segons quins formats, segons quines combinacions de colors o segons quin tipus de lletra, entre d'altres aspectes, poden ajudar a captar l'atenció del públic o bé, al contrari, fer-los "desconnectar de la explicació per complert. D'igual manera, en la confecció de qualsevol tipus de treball fent ús de eines informàtiques, es precís aportar models de presentació que ajudin a entendre el contingut del text. 
Jo, personalment tinc el meu sistema, que quasi bé sempre repeteixo: Arial Nº 10, interlineat de 1,5 i justificació del conjunt del escrit. Jo creia que aquest format era idoni, però la mestra m'ha fet una observació que fins ara no havia pensat mai. Resulta que una justificació a l' esquerra ajuda a la lectura del text, ja que es pot apreciar molt millor on acaba cada la línea.
I és que lo més important no és que a tu t'agradi un model en concret, sinó fer que aquest model sigui el més apropiat per aquella persona que ho ha de llegir.

dijous, 3 de novembre del 2011

03/11/2011

La sessió d’avui ha estat amb el professor Joan Antón. Aquesta classe ha servit per planificar els següents dos treballs que tenim que realitzar a nivell grupal. El primer treball a realitzar, hem escollit com a tema " Aprendre a pensar i comunicar". Es tracta d’una tema que ens ha atret molt l’atenció, ja que comunicar en la educació és un aspecte molt important, tal pel fet de que el mestre sàpiga transmetre tot allò que vol ensenyar als seus alumnes com que els alumnes puguin comunicar a aquest tots els dubtes. Pensar seria el pas previ, ja que per comunicar d’una manera eficaç és necessària una reflexió sobre tot allò que es vol comunicar.
El segon treball, per ordre d’entrega, tracta les TIC i la seva aplicació en el món educatiu actual. Una de les nostres companyes ens ha facilitat la visita a un centre educatiu per de poder veure "in situ" com es treballa amb aquestes eines a l’escola actual. Sense cap mena de dubte, crec que es tracta d' una activitat molt instructiva, ja que en un futur no molt llunyà, tindrem que fer ús d’aquestes eines que dia rere dia guanyen terreny als mètodes més tradicionals.