dijous, 22 de desembre del 2011

22/12/2011

Sessió de cloenda abans de les vacances de Nadal, on s’han dut a terme les exposicions sobre els treballs de la investigació de les aplicacions de les TIC, en les entitats escolars escollides per cada grup. Sessió molt didactica, on en pogut conèixer distintes escoles desde la vessant de les TIC i la seva implantació en aquestes. la veritat és que m’ha sorprés molt gratament, ja que totes les escoles tenien les TIC presents en els seus respectius projectes educatius. No obstant, cal dir que no tots els centres educatius tenien la mateixa implicació. Hi ha hagut grups que han trobat a faltar l’implicació per part del equip docent, problemes organitzatius, problemes tecnics ( insuficients recursos informàtics per l’alumnat, ja sigui per el seu nombre o per la obsolescencia dels mateixos )... Aquest fet denota que, encara que les les TIC tenen una gran presencia en l’educació i les escoles tenen consciencia d’aquest fet, els recursos destinats a satisfer les necessitats no són encara els més adients. En aquest punt també és important ressenyar el fet de que les TIC són un recurs relativament nou i que si comparen la seva existencia a l’educació amb la quantitat de recursos ja destinats, el percentatge demostra un clara tendencia al alça que s’accenturarà molt probablement amb el pas dels anys.
Una de les sensacions que Jo personalment he sentit quan estava escoltant a la resta de companys és la rapidessa amb la que les TIC han passat a formar part del sistema educatiu actual. Jo recordo , quan era petit, que les classes no tenien ordinadors,pissarres digitals...  Avui en dia els infants creixen amb aquestes eines propiciant l’adquisció d’un domini progressiu i significatiu,els alumnes assimilen molt millor el funcionament de les eines infomàtiques. Així doncs, com a futurs mestres, tenim l’ obligació d’adquirir els coneixements informàtics necessaris per poder satisfer les necessitats cada vegada més altes dels infants en relació amb l’aprenentatge en l’utilització de les TIC

dimarts, 20 de desembre del 2011

20/12/2011


La sessió d’avui l’ Angels ens ha demanat que realitzen , com a tasca grupal, un vídeo animal a partir de imatges, fotogrames ). Jo fent un vídeo animat! …qui m’ho diria! Lo primer que m’ha vingut al cap són les pel·lícules que Wald Disney produïa anys enrere, per mitja d’ un munt de dibuixos fets a mà. Ara, les eines informàtiques van poc a poc guanyant terreny als dibuixants i el llapis es substitueix per un ratolí i un teclat. La veritat que, personalment, m’agraden molt més les pel·lícules realitzades per mitjà del mètode antic. Tinc una gran enyorança de temps passats! Aquesta és la meva impressió i així s’ho he transmet a la mestra aquest mateix dia.
Per altra banda, aquesta conversació m’ha servit per poder fer-li saber les meves inquietuds i dificultats a l’hora d dur a terme els conjunt de activitats que conformen aquesta assignatura. La veritat és que aquesta assignatura m’ha fet veure les dificultats que tinc a l’ hora de treballar amb les eines informàtiques però, al mateix temps, m’ha fet veure que sí puc realitzar-les , encara que amb més esforç que la resta de companys. L’ Angels m’ha comprés molt bé  (em sembla que ella ja s’havia adonat de les meves dificultats) i m’ ha dit que no m’amoïni… que tingui por i que faci els exercicis tot el molt bé que pugui … i que segur que aprovaré…. I així ho faré, perquè aquesta conversació m’ha fet veure que si un vol …ho pot aconseguir

dijous, 15 de desembre del 2011

15/12/2011

La sessió d'avui ha servit per poder treballar en grup i, així, poder planificar el treball i la posterior exposició que el proxim Dijous hauren de dur a terme. Aquest treball gira en torn a com apliquen en les escoles les TIC en el seu sistema educatiu. Durant el temps que hem dedicat a la planificació d'aquest treball m' he adonat encara més de com estan canviant els temps en l'educació. Encara que l'escola analitzada es concertada, de manera que no rep moltes de les subvencions que les escoles públiques sí que reben per destinar-les a implantació de les TIC, he pogut constatar l'esforç que la escola fa perque aquests avenços estiguin present en l'educació dels seus alumnes.
Amb aquesta reflexió arribo a la conclusió de que les TIC, avui dia, comencen a ser una necessitat, no un privilegi, per tal de poder dur a terme una educació més efectiva i d'acord amb les necesitat de la societat actual. Crec que els joves alumnes el dia de demà seran ciutadans d'una societat on les TIC cada vegada te més pes, fet que suposa que els nens, des de ben petits, es familiaritzin amb aquestes eines informàtiques.

Poc més puc afegir en aquesta productiva sessió que ha servit per tenir una planificació de l’exposició que duren a terme el proxim Dijous.

dimarts, 13 de desembre del 2011

13/12/2011

A la sessió d'avui la mestra ens ha ensenyat la imatge vectorial. Per treballar amb aquest tipus de imatges, la mestra ens ha fet treballat amb el programa Corel Draw. Les imatges que la mestra ens ha proposat modificar i treballar són de fruites, temàtica molt apropiada per treballar en educació infantil per totes les opcions que aquestes aporten     ( colors, grandàries, formes...) Cal dir que amb aquest programa, fins ara, no havia treballat mai. Es tracta d'un programa força complex però que ofereix multitud de possibilitats per treballar amb imatges digitals. De aquesta manera, crec que conèixer aquest programa crec que ens pot ajudar molt en el nostre futur professional.
Personalment, m’he sentit una mica perdut i això és deu a dos motius.
El primer motiu ha estat perquè, com ja he comentat anteriorment, no havia utilitzat mai el programa Corel Draw. El segon motiu és perquè, sota el meu punt de vista, ha estat una sessió on s’ha explicat multitud de conceptes en un període temps molt curt. Aquest fet ens ha fet sentit, a mi i a molts del meus companys, desbordats degut a la quantitat de conceptes que la mestra ha inclòs en la seva explicació. A aquest fet hi ha de sumar que les explicacions solen basar-se en un exercici, que és precís realitza-ho en fases. Aquests passos tenen una correlació, de manera que si et perds molt difícilment podràs trobar una altra vegada el fill. Crec que això és el que m’ha passat a mi. Aquesta “desconnexió”, ajudada per una gran multitud de conceptes que m’han sobrepassat, ha estat perquè he perdut part del fill de la sessió i això m’ha fet anar a “remolc” durant tota la classe.
No obstant, la meva companya m’ha ajudat una mica per tal de poder realitzar la activitat en qüestió i així poder saber una miqueta més aquest programa tan complicat.

dijous, 1 de desembre del 2011

01/12/2011

La sessió d’avui ha estat destinada a la realització de les exposicions grupals sobre…. Crec que ha estat una sessió força instructiva, ja que hem pogut conèixer multitud de recursos educatius que tenen  les TIC com a base.  Personalment m’ha agradat molt l’exposició sobre la pissarra digital i la del bloc.
La primera exposició crec que ha estat força encertada perquè personalment crec que quan nosaltres treballen com a mestre aquest recurs estarà pràcticament totes les aules. Si en l’actualitat no es troba la pissarra digital a totes les aules crec que és perquè l’actual crisis ha fet que la inversió sigui més petita i no pas perquè no sigui un recurs força apropiat.
La segona exposició, que treballava els blocs, m’ha fet rumiar encara mes sobre tot el treball que estem fent en aquesta assignatura, on la realització d’un bloc és una de les tasques ha realitzar. M’ha sobtat el domini que els companys que realitzaven aquesta exposició tenien sobre el tema, que es contradiu totalment amb el meu, molt més basic.
Com a conclusió m’ agradaria dir que, durant totes les exposicions, he tingut la sensació de parlar sobre prototips, sobre recursos que “ un dia d’aquest “ es trobaran a les nostres escoles. Però això no és cert, ja que són recursos actuals i ja presents a multitud d’escoles. Crec  que Espanya, com a país, deuria fer una major inversió sobre aquestes eines, ja que l’educació no pot pagar el preu de la crisis sinó que aquesta a de ser el mitja per sortir d’aquesta.