dijous, 22 de desembre del 2011

22/12/2011

Sessió de cloenda abans de les vacances de Nadal, on s’han dut a terme les exposicions sobre els treballs de la investigació de les aplicacions de les TIC, en les entitats escolars escollides per cada grup. Sessió molt didactica, on en pogut conèixer distintes escoles desde la vessant de les TIC i la seva implantació en aquestes. la veritat és que m’ha sorprés molt gratament, ja que totes les escoles tenien les TIC presents en els seus respectius projectes educatius. No obstant, cal dir que no tots els centres educatius tenien la mateixa implicació. Hi ha hagut grups que han trobat a faltar l’implicació per part del equip docent, problemes organitzatius, problemes tecnics ( insuficients recursos informàtics per l’alumnat, ja sigui per el seu nombre o per la obsolescencia dels mateixos )... Aquest fet denota que, encara que les les TIC tenen una gran presencia en l’educació i les escoles tenen consciencia d’aquest fet, els recursos destinats a satisfer les necessitats no són encara els més adients. En aquest punt també és important ressenyar el fet de que les TIC són un recurs relativament nou i que si comparen la seva existencia a l’educació amb la quantitat de recursos ja destinats, el percentatge demostra un clara tendencia al alça que s’accenturarà molt probablement amb el pas dels anys.
Una de les sensacions que Jo personalment he sentit quan estava escoltant a la resta de companys és la rapidessa amb la que les TIC han passat a formar part del sistema educatiu actual. Jo recordo , quan era petit, que les classes no tenien ordinadors,pissarres digitals...  Avui en dia els infants creixen amb aquestes eines propiciant l’adquisció d’un domini progressiu i significatiu,els alumnes assimilen molt millor el funcionament de les eines infomàtiques. Així doncs, com a futurs mestres, tenim l’ obligació d’adquirir els coneixements informàtics necessaris per poder satisfer les necessitats cada vegada més altes dels infants en relació amb l’aprenentatge en l’utilització de les TIC

dimarts, 20 de desembre del 2011

20/12/2011


La sessió d’avui l’ Angels ens ha demanat que realitzen , com a tasca grupal, un vídeo animal a partir de imatges, fotogrames ). Jo fent un vídeo animat! …qui m’ho diria! Lo primer que m’ha vingut al cap són les pel·lícules que Wald Disney produïa anys enrere, per mitja d’ un munt de dibuixos fets a mà. Ara, les eines informàtiques van poc a poc guanyant terreny als dibuixants i el llapis es substitueix per un ratolí i un teclat. La veritat que, personalment, m’agraden molt més les pel·lícules realitzades per mitjà del mètode antic. Tinc una gran enyorança de temps passats! Aquesta és la meva impressió i així s’ho he transmet a la mestra aquest mateix dia.
Per altra banda, aquesta conversació m’ha servit per poder fer-li saber les meves inquietuds i dificultats a l’hora d dur a terme els conjunt de activitats que conformen aquesta assignatura. La veritat és que aquesta assignatura m’ha fet veure les dificultats que tinc a l’ hora de treballar amb les eines informàtiques però, al mateix temps, m’ha fet veure que sí puc realitzar-les , encara que amb més esforç que la resta de companys. L’ Angels m’ha comprés molt bé  (em sembla que ella ja s’havia adonat de les meves dificultats) i m’ ha dit que no m’amoïni… que tingui por i que faci els exercicis tot el molt bé que pugui … i que segur que aprovaré…. I així ho faré, perquè aquesta conversació m’ha fet veure que si un vol …ho pot aconseguir

dijous, 15 de desembre del 2011

15/12/2011

La sessió d'avui ha servit per poder treballar en grup i, així, poder planificar el treball i la posterior exposició que el proxim Dijous hauren de dur a terme. Aquest treball gira en torn a com apliquen en les escoles les TIC en el seu sistema educatiu. Durant el temps que hem dedicat a la planificació d'aquest treball m' he adonat encara més de com estan canviant els temps en l'educació. Encara que l'escola analitzada es concertada, de manera que no rep moltes de les subvencions que les escoles públiques sí que reben per destinar-les a implantació de les TIC, he pogut constatar l'esforç que la escola fa perque aquests avenços estiguin present en l'educació dels seus alumnes.
Amb aquesta reflexió arribo a la conclusió de que les TIC, avui dia, comencen a ser una necessitat, no un privilegi, per tal de poder dur a terme una educació més efectiva i d'acord amb les necesitat de la societat actual. Crec que els joves alumnes el dia de demà seran ciutadans d'una societat on les TIC cada vegada te més pes, fet que suposa que els nens, des de ben petits, es familiaritzin amb aquestes eines informàtiques.

Poc més puc afegir en aquesta productiva sessió que ha servit per tenir una planificació de l’exposició que duren a terme el proxim Dijous.

dimarts, 13 de desembre del 2011

13/12/2011

A la sessió d'avui la mestra ens ha ensenyat la imatge vectorial. Per treballar amb aquest tipus de imatges, la mestra ens ha fet treballat amb el programa Corel Draw. Les imatges que la mestra ens ha proposat modificar i treballar són de fruites, temàtica molt apropiada per treballar en educació infantil per totes les opcions que aquestes aporten     ( colors, grandàries, formes...) Cal dir que amb aquest programa, fins ara, no havia treballat mai. Es tracta d'un programa força complex però que ofereix multitud de possibilitats per treballar amb imatges digitals. De aquesta manera, crec que conèixer aquest programa crec que ens pot ajudar molt en el nostre futur professional.
Personalment, m’he sentit una mica perdut i això és deu a dos motius.
El primer motiu ha estat perquè, com ja he comentat anteriorment, no havia utilitzat mai el programa Corel Draw. El segon motiu és perquè, sota el meu punt de vista, ha estat una sessió on s’ha explicat multitud de conceptes en un període temps molt curt. Aquest fet ens ha fet sentit, a mi i a molts del meus companys, desbordats degut a la quantitat de conceptes que la mestra ha inclòs en la seva explicació. A aquest fet hi ha de sumar que les explicacions solen basar-se en un exercici, que és precís realitza-ho en fases. Aquests passos tenen una correlació, de manera que si et perds molt difícilment podràs trobar una altra vegada el fill. Crec que això és el que m’ha passat a mi. Aquesta “desconnexió”, ajudada per una gran multitud de conceptes que m’han sobrepassat, ha estat perquè he perdut part del fill de la sessió i això m’ha fet anar a “remolc” durant tota la classe.
No obstant, la meva companya m’ha ajudat una mica per tal de poder realitzar la activitat en qüestió i així poder saber una miqueta més aquest programa tan complicat.

dijous, 1 de desembre del 2011

01/12/2011

La sessió d’avui ha estat destinada a la realització de les exposicions grupals sobre…. Crec que ha estat una sessió força instructiva, ja que hem pogut conèixer multitud de recursos educatius que tenen  les TIC com a base.  Personalment m’ha agradat molt l’exposició sobre la pissarra digital i la del bloc.
La primera exposició crec que ha estat força encertada perquè personalment crec que quan nosaltres treballen com a mestre aquest recurs estarà pràcticament totes les aules. Si en l’actualitat no es troba la pissarra digital a totes les aules crec que és perquè l’actual crisis ha fet que la inversió sigui més petita i no pas perquè no sigui un recurs força apropiat.
La segona exposició, que treballava els blocs, m’ha fet rumiar encara mes sobre tot el treball que estem fent en aquesta assignatura, on la realització d’un bloc és una de les tasques ha realitzar. M’ha sobtat el domini que els companys que realitzaven aquesta exposició tenien sobre el tema, que es contradiu totalment amb el meu, molt més basic.
Com a conclusió m’ agradaria dir que, durant totes les exposicions, he tingut la sensació de parlar sobre prototips, sobre recursos que “ un dia d’aquest “ es trobaran a les nostres escoles. Però això no és cert, ja que són recursos actuals i ja presents a multitud d’escoles. Crec  que Espanya, com a país, deuria fer una major inversió sobre aquestes eines, ja que l’educació no pot pagar el preu de la crisis sinó que aquesta a de ser el mitja per sortir d’aquesta.

dimarts, 29 de novembre del 2011

29/11/2011


La sessió d’avui ha estat totalment practica. La Angels ens ha explicat allò que volien que fessin en grup de dues persones i posteriorment ens ha deixat tota la estona de classe per fer-ho. L’encàrrec era la realització d’un joc interactiu i didàctic per infants amb edats de 3 a 5 anys fent ús del programa power point iamb una serie de premises. La meva companya i Jo hem decidit fer-ho sobre les estacions del any, una temàtica força apropiada per nens amb aquestes edats.
Durant la realització de l’activitat m’he adonat de que potser aquestes activitats les hauré de fer més endavant quan treballi com a mestre. Crec més pràctic realitzar tu el exercici pràctic que no pas cerca en Internet algun exercici similar. I dic similar perquè potser mai no trobis un exercici didàctic que s’adapti cent per cent a les necessitats que pots tenir en un moment donat. Així doncs, amb la realització del exercici pots personalitzar-lo, treballar allò que realment t’importa i , en definitiva, confeccionar un exercici a mida.
A nivell de realització, la mestra ens ha explicat tot allò que nosaltres havien de saber  al principi de la sessió però, es clar, els problemes a l’hora de dur a terme la practica han estat molts. No obstant, la meva companya, que de ordinadors sap una mica més que Jo i Jo, que continuo batallant amb les eines informàtiques, hem aconseguit acabar la feina el mateix dia i penjar-la en el moodle com a tasca per avaluar.
D’aquesta sessió hem quedo amb la multitud de recursos que aquesta assignatura ens esta proporcionant per tal de que en un futur no molt llunyà, podem aplicar-lo... O potser creieu que em estaré hores i hores buscant exercicis podent fer-los Jo mateix?

divendres, 25 de novembre del 2011

24/11/2011

A la sessió d’avui hem treballat en grup amb el professor Joan Anton. Després de moltes sessions teòriques he pogut tenir un temps de treball i reflexió, que crec que necessitava, ja que degut a la meva falta de domini de les eines informàtiques, em trobava bastant desbordat. I crec que desbordat és el sentiment meu cap aquesta assignatura a dia d’avui. Crec que tot el contingut que en aquesta assignatura es treballa és molt apropiat i en serà e gran ajuda en el meu futur professional. No obstant això, cec que els continguts són tan amplis i complexes que, si no tens un gran domini de les eines informàtics, fàcilment ets pots trobar amb dificultats de seguir la dinàmica de la classe. Així doncs, crec que convenient, a mode de suggeriment, un programa de la assignatura menys ampli, per tal de que tots els continguts treballats a classe siguin més fàcils de assimilar.

Per altra banda, els mestre ens ha explicat el projecte de final de assignatura. Una activitat on es podrà veure el nivell de coneixement assolit en aquesta signatura i que, personalment, serà una veritable prova de foc. Durant la explicació de l’activitat m’ha recordat a algunes series americanes on, en les escoles i universitats, es tradicional fer aquestes fires en els gimnàs dels centres escolars, on els mestres i el director passejen mirant els projectes dels alumnes.

Doncs bé, aquesta és la meva idea de fira i, la veritat ,crec que serà una activitat lúdica a la part de didàctica, ja que comportarà un treball molt important.

dimarts, 22 de novembre del 2011

22/11/2011

La sessió d'avui hem treballat una vegada més amb l'Angels. M' agradat molt veure a aquesta dona perquè Jo pensava que mai més vindria.
Teòricament parlant, hem treballat una vegada més amb aquesta mestra la manipulació de l' imatge. Avui, més concretament, hem treballat el retallar les imatges i poder tornar a enganxar-les com més ens agradi i podem , així, aconseguir unes imatges força boniques i creatives. Per poder aconseguir aquestes imatges la mestra ens ha explicat metodologies basades amb el tractament de les capes i la creació de noves copies que, solapant una amb l'altre, invertint-les o posicionar-les en un sentit contrari es podia aconseguir les imatges anteriorment comentades.
A nivell d'aplicació de aquests nous aprenentatges al meu futur professional he vist clar que el treball de la simetria pot ser molt apropiat. A la sessió hem aconseguit simetries exactes d'una imatge en concret, en aquest cas un retrat. Crec que si tot això s'aplica a nivell educatiu, el treball de la simetria ( concepte molt treballat en l'etapa d'educació infantil) es pot arribar a treballar d'una manera molt eficient i practica.
A nivell personal encara em queda molt camí per recórrer. Tinc dificultats per seguir la classe i moltes vegades necessito l'ajuda de la mestra/e. Doncs gracies...gracies per ajudar-me...ja sé que l’informàtica no és el meu punt fort, com ja he esmentat alguna vegada, però crec que he aconseguit un nivell superior al que tenia quan vaig començar aquesta assignatura.

dimarts, 15 de novembre del 2011

15/11/2011

A la sessió d'avui hem treballat la creació del nostre moodle. Es tracta d'una feina força difícil, amb múltitud d’entrades i parametres que han de ser omplerts d'una manera correcta. Jo, i també la meva companya, hem tingut molts problemes a l' hora de poder seguir la classe, degut a la dificultat dels passos. No obstant, al finlitzar la classe, hem tingut clars alguns del punts que el mestre ens ha explicat.
Personalment, crec que aquest exercici em pot ajudar en un futur professional. Degut a l’ implantació, cada vegada més frecuent, de les eines informátiques a les aules,  saber utilitzar d'una manera correcta els portals, és molt important. L’adecuada gestió dels portals em facilitará la millor comunicació amb els alumnes, optimizar la gestió de les tasques encarregades o  la correció de les matexies, entre d'altres aspectes.
Personalment , aquesta carrera ha estat el meu primer contacte amb el Moodle. Vaig començar amb molts problemes per poder gestionar-lo però, avui dia, és una eina que em facilita molt la feina i el contacte amb el professorat. Si aquestes premises les puc complir en un futur quan jo sigui mestre, estaré molt satisfet.

dijous, 10 de novembre del 2011

10/11/2011

De la sessió d’avui m’agradaria ressaltar l’exercici final que el mestre ens ha demanat. Aquest consisteix en cercar a Internet exemples d’aplicacions d' Internet a les escoles de educació infantil i / o primària. Durant la meva cerca m' he adonat la multitud de portals que poden cercar. Anys enrere, aquestes aplicacions eren impensables, degut a que aquestes aplicacions no existien i, en el cas d’existir, solament unes poques escoles s’atrevien a fer ús d' aquestes. Avui dia, sembla quasi bé una obligació tenir alguna aplicació en Internet on es pugui reflectir el treball realitzat a la escola així com facilitat el treball als propis mestres. El problema, no obstant, continua sent que les escoles, i més particularment els mestres, no tenen iniciativa per treballar amb aquestes eines. Per posar un exemple , hem pogut observar, jo i la meva companya, portals que teníem com a darrere entrada una amb data del 2009!. Però...és culpa dels mestres aquesta falta de disposició? Els mestres tenen la suficient formació per poder treballar amb aquests recursos i aprofitar totes les prestacions que aquests els poden aportar? Seria precís que les escoles, com entitat, obliguessin als mestres a fer ús de aquestes eines?. Aquestes són alguns dubtes que durant la sessió d’avui i la posterior cerca m’han fet plantejar-me.
Cal dir que aspectes com ara la poca formació cap a els mestres per fer ús d’aquestes eines ja ha estat un tema del qual hem parlat a classe. No obstant, com una imatge val més que mil paraules aquest exercici m’ha donat aquesta " imatge".

dimarts, 8 de novembre del 2011

08/11/2011

La classe d'avui ha anat encaminada a treballar aspectes relacionats amb la presentació d'un text de manera efectiva. Més concretament, hem treballat aspectes relacionats amb la llegibilitat d'un text en concret, la facilitat que pot arribar a tenir una pàgina web segons la seva composició o el seu grau de accessibilitat, entre d’altres aspectes.
Molt sovint, durant els nostres estudis i quasi bé segur en el nostre futur professional, tindrem que fer tot un seguit de presentacions. En la majoria dels casos, el power point i els suports informàtics en general, seran la nostra eina més eficaç per tal de poder transmetre allò que volen. Resulta molt curiós com, amb el simple ús de segons quins formats, segons quines combinacions de colors o segons quin tipus de lletra, entre d'altres aspectes, poden ajudar a captar l'atenció del públic o bé, al contrari, fer-los "desconnectar de la explicació per complert. D'igual manera, en la confecció de qualsevol tipus de treball fent ús de eines informàtiques, es precís aportar models de presentació que ajudin a entendre el contingut del text. 
Jo, personalment tinc el meu sistema, que quasi bé sempre repeteixo: Arial Nº 10, interlineat de 1,5 i justificació del conjunt del escrit. Jo creia que aquest format era idoni, però la mestra m'ha fet una observació que fins ara no havia pensat mai. Resulta que una justificació a l' esquerra ajuda a la lectura del text, ja que es pot apreciar molt millor on acaba cada la línea.
I és que lo més important no és que a tu t'agradi un model en concret, sinó fer que aquest model sigui el més apropiat per aquella persona que ho ha de llegir.

dijous, 3 de novembre del 2011

03/11/2011

La sessió d’avui ha estat amb el professor Joan Antón. Aquesta classe ha servit per planificar els següents dos treballs que tenim que realitzar a nivell grupal. El primer treball a realitzar, hem escollit com a tema " Aprendre a pensar i comunicar". Es tracta d’una tema que ens ha atret molt l’atenció, ja que comunicar en la educació és un aspecte molt important, tal pel fet de que el mestre sàpiga transmetre tot allò que vol ensenyar als seus alumnes com que els alumnes puguin comunicar a aquest tots els dubtes. Pensar seria el pas previ, ja que per comunicar d’una manera eficaç és necessària una reflexió sobre tot allò que es vol comunicar.
El segon treball, per ordre d’entrega, tracta les TIC i la seva aplicació en el món educatiu actual. Una de les nostres companyes ens ha facilitat la visita a un centre educatiu per de poder veure "in situ" com es treballa amb aquestes eines a l’escola actual. Sense cap mena de dubte, crec que es tracta d' una activitat molt instructiva, ja que en un futur no molt llunyà, tindrem que fer ús d’aquestes eines que dia rere dia guanyen terreny als mètodes més tradicionals.

dijous, 27 d’octubre del 2011

27/11/2011

A la sessió d’ avui hem tingut un nou professor. El seu nom és Eduard i el tindren durant proximadament 6 sessions més. Amb aquest mestre treballarem programes com Jclic o Jclic autor entre altres. Precisament avui hem començat a treballar amb aquest programa. El mestre ens ha explicat moltes de les opcions que pot oferir aquest programa. La confecció d’activitats perque, posteriorment, els alumnes puguin practicar amb aquestes, és la principal prestació que ofereix aquest programa. El sistema de funcionament és complex, peró aixo és normal si tenim en compte que aquest programa parteix des de zero en la realització de la activitat. Les figures que conformen la practica, la dinamica de la activitat, els sons de fons, els misatges que volem transmetre al nens/es durant la realització de la activitat…Tot un seguit d’ aspectes que tenim que configurar per donar “forma “ ala nostra “creació”.
Personalment desconeixia totalment el funcionament d’ aquest programa i les possiblitats que donava. La veritat és que, a nivell personal, ha estat el programa més didactic i profitós amb el qual he treballat. Donada la versabilitat i la mútitud de opcions que dóa aquesta aplicació, les possiblitats són infinites, adaptant-se a les necessitats que el professorat te en cada moment. Per exemple…que millor manera de conéixer als animals que fent puzzles ambles seves figures?? O treballar les vocals establint un joc de relacions… Sense cap mena de dubte, totes aquestes possiblitats són molt bones.
No obstant aixó, per poder dominar per complert aquest programa crec que será precís molt de temps,donada la meva dificultat per dominar les eines informatiques.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

25/10/2011

A la sessió d’ avui em seguit treballant amb la imatge digital. Per mitjà del programa fotoshop, la mestra ens ha explicat tot un seguit de passos per modificar, principalment ,les capes que composen la imatge en concret i treballar amb els colors predominants d’ aquesta.
Al igual que a la passada sessió amb la Àngels, he treballat aspectes de la imatge digital que fins ara desconeixia totalment. El meu repertori de recursos s’esta ampliant mica en mica amb unes eines que m’ajudaran a l meva futura vida professional. Treballar les imatges, a través de la modificació dels colors, em pot ajudar, a nivell de educació infantil, per treballar aquesta matèria amb els infants, ja que reconèixer i treballar amb colors és una part molt i molt important en l’ educació infantil.
Els dubtes i sensacions que tinc? Doncs bàsicament tinc la sensació que, al ser conceptes tant nous per mi, estic bastant perdut. També, tinc dificultats per seguir la dinàmica de la classe, ja que són tants passos per arribar a un resultat en concret, que si em perdo probablement no sabria tornar “ al ritme”. Així doncs, tindré que treballar aquestes eines per el meu compte, ja que sinó tinc el risc de oblidar tot lo treballat.

dijous, 20 d’octubre del 2011

20/10/2011


A la sessió d' avui em fet un debat sobre les lectures que el mestre ens va encarregar llegir. Els meus companys han exposat les seves idees, reflexions i dubtes sobre les lectures que han tingut que analitzar i , la veritat, és que totes tenien un contingut que podia suscitar un debat, podia donar, com es diu col·loquialment... " molt de joc". La única llàstima ha estat que no em tingut temps suficient per exposar les idees tots els grups i els últims, on es troba el meu, em tingut que fer una síntesis molt gran sobre el tema treballat. No obstant això, el tema que s’exposava en la meva lectura Internet en el aula,aplicación didáctica de Internet escrit per el nostre professor, Joan Antón . Aquesta lectura  em va fer suscitar un dubte que, per sort, també va sortir a la lectura dels meus companys. D’aquesta manera, van poder parlar una estona sobre el fet en qüestió. El tema anava encaminat a quina podia ser la motivació per un mestre a l' hora de realitzar cursos de reciclatge informàtic, per tal de poder treure el màxim profit de les eines informàtiques en l' entorn educatiu. Es dóna el cas e que Espanya ha fet una forta inversió en l' informàtica per treballar a les aules, però els mestres no acaben d treure tot el profit que aquestes donen. En aquest punt, el nostre professor ha comentat que és important que els mestres realitzin cursos de reciclatge. El problema és que les motivacions a vegades són més propiciades en els augments de punts per poder accedir a escoles públiques o bé un augment en el seu sou al final de mes entre d’ altres. Resulta una mica frustrant veure a mestres solament motivats per l’aspecte econòmic y no pas per la que deuria ser la seva vocació. Sentir-se competent en el teu treball ha estat eclipsat per aspectes més materials. Aquest fet em fa pensar en com seré jo en un futur...em moure per aspecte materials...o realment faré tot allò que sigui necessari per ser competents en el meu treball per pura motivació?

dijous, 13 d’octubre del 2011

13/10/2011

La sessió d'avui s’ ha treballat a nivell de grupal les lectures proporcionades per el professor. Avui he conegut a dues companyes amb les que formaré grup, l' altra ja la coneixia del any passat. Penso que són dues noies molt simpàtiques e intel·ligents que aportaran idees molt recurrents als treballs que farem.
Per altra banda, avui hem posat en comú tot lo treballat fora del horari lectiu. Cadascun de nosaltres tenia que llegir la lectura i extreure aquelles idees que creien més important. Dóna la casualitat de que la lectura, titulada  “Internet en el Aula. Aplicació didàctica de Internet” i publicada a la revista Crítica nº959, que nosaltres van escollir va ser escrita per el nostre professor. A l' hora de parlar amb el professor sobre el contingut del escrit hem pogut  saber millor el que ell volia transmetre en el seu article. Les seves inquietuds anaven adreçades al fet de que avui dia s' inverteix més en infraestructures informàtiques que no pas en la formació del professorat. També incideix en el fet de que hauria de haver una mayor inversió en programes informàtics que ajudin a crear una interacció entre l‘alumnat, com ara els blocs, les WIKIS o els Moodle.
Tota aquesta la conversació amb el professor em va suscitar una qüestió... realment els professors tenen una veritable inquietud per aprendre a dominar les eines informàtiques?...o bé és un fet imposat des de la administració. La veritat és que en la majoria dels casos l'aspecte econòmic, el fet de poder guanyar una mica més per realitzar els cursos i així aspirar a cobrir vacants amb una mayor responsabilitat, prima per sobre de les inquietuds pròpies d' una persona que vol saber més sobre un aspecte en concret. Una persona motivada per aspectes econòmics, sota el meu punt de vista, te una motivació caduca…mentre que una persona que vol aprendre per sí mateix, on la motivació be donada per allò que esta aprenent…la motivació és molt més sòlida i duradora. Crec que el futur de l’aplicació de les TIC a l’àmbit educatiu es trobar condicionat a aquest fet i que no ser fins que els mestres vulguin aplicar per iniciativa pròpia les TIC en l’ entorn educatiu quan les noves tecnologies tinguin el seu veritable potencial en l’ educació.

dimarts, 11 d’octubre del 2011

11/10/2011

A la sessió d' avui en realitzat tot un seguit de activitats consistents en treballar la imatge digital. A partir de la manipulació de unes imatges digitals tenim que fer la segona part de la activitat, aquesta consistent en analitzar el pes,la mida, la resolució de la imatges amb més o menys color... Aquestes manipulacions de la imatge, realitzades a través de programes com el paint o el photoshop, donaven uns resultats que moltes vegades es podien apreciar a simple vista i d' altres es devien indagar a través de la visualització de les seves característiques.
Aquesta classe m' ha servit per adonar-me la infinitat de prestacions que poden atorgar programes com el paint o  el photosoft. Les formes de poder guardar la imatge, minimitzant la gamma de colors o bé ema b resolucions de m´`es o menys qualitat ens pot ajudar en un futur professional. Quantes vegades poden tenir problemes a la hora de guardar una fotografia per els nostres alumnes?? ...Quantes vegades tindrien que refusar una imatge que ens podia servir per treballar alguna temàtica amb els infants per la única raó de que el pes o la mida d' aquesta ens dificulta el seu tractament??...
Així doncs,la mestra ens ha ensenyat la multitud de possibilitats que ens pot oferir un ordinador en el tractament de la imatge digital.
La veritat que jo desconeixia per complert tots els aspectes treballats a la sessió d’ avui. No tenia cap mena de coneixement i la veritat és que, fins ara, em trobava igual de limitat que si treballés amb una càmera fotogràfica dels anys 80!!!...Ara, per fi...podré treure una mica més de profit del meu ordinador pel que fa el tractament de fotografia digital.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

04/10/2011

A la sessió d'avui hem treballat la imatge digital. Darrere d'aquesta paraula es troben multitud de conceptes que fins ara o no havia escoltat mai o bé els havia treballat d'una manera molt superficial. Així doncs, conceptes com “les imatges vectorials”, que fins ara desconeixia de la seva existència, es barellaven amb conceptes com " píxel" que sí el coneixia... però d' una forma molt superficial, degut a que fa poc de temps em vaig tenir que comar una càmera digital. A la botiga el venedor em va preguntar de quants píxels la volia i va tenir que explicar-me aspectes sobre aquest concepte que fins ara desconeixia... es podria dir que vaig tenir una classe magistral al Media Markt ...quin geni estic fet! 
Després de treballar durant gran part de la sessió aspectes teòrics, la mestra ens ha passat tot un repertori de fotografies realitzades per artistes que treballen amb aquest medi com mitjà de expressió. Durant la visualització de les imatges he pogut comprovar fins a quin punt es pot treballar amb la imatge...aconseguint veritables meravelles amb muntatges espectaculars. Les possibilitats que la imatge digital ens aporta trenca amb els altres mitjans d' expressió visuals , com ara la pintura, degut a les prestacions que aquesta te. No obstant, crec que els mitjans d' expressió " més rudimentaris " tenen una romanticisme, una dedicació, uns sentits diluïts en la seva realització que mai ( crec joc) la imatge digital podrà aconseguir.
Al pas que avança la tecnologia digital i la seva irrupció al món educatiu, estic segur que tots els conceptes treballats avui a l'aula seran de gran profit en un futur no molt llunyà. D’aquesta manera, i com a conclusió final,  crec que en aquesta sessió s’ han treballat conceptes necessaris per a qualsevol futur mestre en educació infantil.

dijous, 29 de setembre del 2011

29/09/2011

A la sessió d’ avui hem treballat aspectes teorics / practics sobre el programa movie maker. En grups de dos hem hagut de fer, o més ben dit de planificar, un montatge amb fotografies, música i les respostes a dos preguntes plantejades per el mestre.
Aquesta sessió m’ha servit per adonar-me d’ on em trobo en quant al domini de les eines informàtiques.  Gracies a que he començat a escriure amb molta més fluidesa i a fer un ús molt més depurat del programa office, creia que el meu domini de les eines informàtiques era molt millor. Però aquesta afirmació no és ben bé del tot certa. Programes com el movie maker són totalment nous per a mi i he estat precís tenir una especial atenció durant tota la sessió per tal de poder saber una miqueta més sobre el mateix.
La meva sensació després d’ aquesta sessió és que encara em queda molt i molt cami per recórrer, moltes eines informatiques per conéixer i dominar, i molts aprenentatges per realitzar. Però al mateix temps tinc la sensació de que aquesta assignatura em proporcionarà l’ oportunitat de, si no tots,conéixer moltes aplicacions informátiques que ara per ara desconeixo totalment. Un dels avenços del qual em sento molt satisfet és el domini d’ aquest blogger... que tanta i tanta por em donava al principi!

dimarts, 27 de setembre del 2011

27/09/2011

A la sessió d' avui, amb la professora Ángels, he pogut treure un aprenentatge molt profitós a partir d' una activitat . En aquesta activitat la mestra ha explicat una historia utilitzant uns diapositives com a suport per tal de que nosaltres puguessin apreciar els diferents tipus d'angels de visió en la fotografia. La historia era protagonitzada per diferents animals. S'escolta un soroll i cadascun dels animals comença a indagar perquè ha succeït aquest. Cadascun dels animals te una visió diferent de la mateixa situació, ja que físicament cada animal es troba limitat d' una manera o altra ( colors que poden apreciar, angles de visió...) Cada animal creia que la seva visió de la situació era la correcta i que la resta s' estava equivocant. La veritat es que tos   s' equivocaven i ha estat necessari l'opinió d'un animal que es trobava fora del grup per conèixer el que veritablement havia succeït. La moralitat de tot això és que a vegades és necessari una opinió externa, ja que quan ens troben dintre d' un grup moltes vegades cada individu solament aprecia els seus propis interessos, cada individu solament aprecia " lo seu".
La veritat és que ni la mestra ni cap company de classe ha pogut apreciar aquest fet. Jo, en canvi, a més de poder aprendre aquest punt he tret aquest aprenentatge... que per cert... ja coneixia per experiència pròpia!

divendres, 23 de setembre del 2011

22/09/2011

Avui a estat la meva primera presa de contacte amb aquesta assignatura. La veritat es que tinc molta por. I quin és el motiu??...doncs aquest motiu és que “la meva relació” amb els ordinadors ha estat bastant dolenta… crec que seria més feliç a l’edat mitja... on solament s’utilitzava la ploma i la tinta!!! He necessitat l’ajuda d’una companya per poder realitzar aquest blog i crec que potser que la tingui que necessitar més vegades fins que domini aquest programa. Així doncs, fent cas allò que el mestre va dir el primer dia de classe, la meva primera sensació va ser d’ angoixa davant d’aquesta “andromida” que nosaltres anomenen ordinador.
A nivell més teòric, m’agradaria molt reflectir una frase que el mestre va dir en un moment donat de la sessió: - no es pot aprendre sense tenir consciencia d’allò que s’aprèn i es necessari una reflexió d’allò après. Doncs bé!... crec que ara mateix estic fent aquesta reflexió i penso sobre com pensar en allò aprés. No crec que hem sigui molt difícil, ja que sóc una persona que li dona moltes voltes al cap.
En relació a les TIC (aquestes grans desconegudes, i de tanta importància per la societat) he de dir que guarden una en estreta relació amb el que el mestre va dir el primer dia de classe. El mestre va dir de la gran importància que les TIC tenen en la nostra societat. Jo he estat testimoni, durant la meva vida, de la major rellevància de les TIC a la nostra societat actual, ja sigui de la vida quotidiana, professional o educacional. He passat d’ aules amb pissarres i guixos a altres amb ordinadors i pissarres electròniques. En aquesta assignatura espero tenir l’oportunitat de poder aprofundir més en aquest conceptes i tenir un major coneixement del que fins ara tinc. Per últim, m’agradaria platejar dues preguntes retòriques: fins a quin punt les TIC influeixen a la nostra vida? que faríem nosaltres sense les TIC?
 Fins la propera intervenció!

PRESENTACIÓ:

Hola el meu nom és Christian Sánchez i sóc estudiant de segon curs de Magisteri d’Educació Infantil. És curiós que estigui un altre vegada a la universitat. Gran part d’aquesta culpa la té les meves experiències professional com a monitor de lleure que hem van fer oblidar els meus estudis anteriors i embarcar-me en aquesta nova aventura a la cerca de la meva autentica vocació.
Esperó que en aquest blog es pugi reflectir totes les meves inquietuds, reflexions, argumentacions i en definitiva,  aprenentatges que duguin a terme durant al realització d’aquesta assignatura. Fins la pròxima entrada!