dijous, 27 d’octubre del 2011

27/11/2011

A la sessió d’ avui hem tingut un nou professor. El seu nom és Eduard i el tindren durant proximadament 6 sessions més. Amb aquest mestre treballarem programes com Jclic o Jclic autor entre altres. Precisament avui hem començat a treballar amb aquest programa. El mestre ens ha explicat moltes de les opcions que pot oferir aquest programa. La confecció d’activitats perque, posteriorment, els alumnes puguin practicar amb aquestes, és la principal prestació que ofereix aquest programa. El sistema de funcionament és complex, peró aixo és normal si tenim en compte que aquest programa parteix des de zero en la realització de la activitat. Les figures que conformen la practica, la dinamica de la activitat, els sons de fons, els misatges que volem transmetre al nens/es durant la realització de la activitat…Tot un seguit d’ aspectes que tenim que configurar per donar “forma “ ala nostra “creació”.
Personalment desconeixia totalment el funcionament d’ aquest programa i les possiblitats que donava. La veritat és que, a nivell personal, ha estat el programa més didactic i profitós amb el qual he treballat. Donada la versabilitat i la mútitud de opcions que dóa aquesta aplicació, les possiblitats són infinites, adaptant-se a les necessitats que el professorat te en cada moment. Per exemple…que millor manera de conéixer als animals que fent puzzles ambles seves figures?? O treballar les vocals establint un joc de relacions… Sense cap mena de dubte, totes aquestes possiblitats són molt bones.
No obstant aixó, per poder dominar per complert aquest programa crec que será precís molt de temps,donada la meva dificultat per dominar les eines informatiques.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

25/10/2011

A la sessió d’ avui em seguit treballant amb la imatge digital. Per mitjà del programa fotoshop, la mestra ens ha explicat tot un seguit de passos per modificar, principalment ,les capes que composen la imatge en concret i treballar amb els colors predominants d’ aquesta.
Al igual que a la passada sessió amb la Àngels, he treballat aspectes de la imatge digital que fins ara desconeixia totalment. El meu repertori de recursos s’esta ampliant mica en mica amb unes eines que m’ajudaran a l meva futura vida professional. Treballar les imatges, a través de la modificació dels colors, em pot ajudar, a nivell de educació infantil, per treballar aquesta matèria amb els infants, ja que reconèixer i treballar amb colors és una part molt i molt important en l’ educació infantil.
Els dubtes i sensacions que tinc? Doncs bàsicament tinc la sensació que, al ser conceptes tant nous per mi, estic bastant perdut. També, tinc dificultats per seguir la dinàmica de la classe, ja que són tants passos per arribar a un resultat en concret, que si em perdo probablement no sabria tornar “ al ritme”. Així doncs, tindré que treballar aquestes eines per el meu compte, ja que sinó tinc el risc de oblidar tot lo treballat.

dijous, 20 d’octubre del 2011

20/10/2011


A la sessió d' avui em fet un debat sobre les lectures que el mestre ens va encarregar llegir. Els meus companys han exposat les seves idees, reflexions i dubtes sobre les lectures que han tingut que analitzar i , la veritat, és que totes tenien un contingut que podia suscitar un debat, podia donar, com es diu col·loquialment... " molt de joc". La única llàstima ha estat que no em tingut temps suficient per exposar les idees tots els grups i els últims, on es troba el meu, em tingut que fer una síntesis molt gran sobre el tema treballat. No obstant això, el tema que s’exposava en la meva lectura Internet en el aula,aplicación didáctica de Internet escrit per el nostre professor, Joan Antón . Aquesta lectura  em va fer suscitar un dubte que, per sort, també va sortir a la lectura dels meus companys. D’aquesta manera, van poder parlar una estona sobre el fet en qüestió. El tema anava encaminat a quina podia ser la motivació per un mestre a l' hora de realitzar cursos de reciclatge informàtic, per tal de poder treure el màxim profit de les eines informàtiques en l' entorn educatiu. Es dóna el cas e que Espanya ha fet una forta inversió en l' informàtica per treballar a les aules, però els mestres no acaben d treure tot el profit que aquestes donen. En aquest punt, el nostre professor ha comentat que és important que els mestres realitzin cursos de reciclatge. El problema és que les motivacions a vegades són més propiciades en els augments de punts per poder accedir a escoles públiques o bé un augment en el seu sou al final de mes entre d’ altres. Resulta una mica frustrant veure a mestres solament motivats per l’aspecte econòmic y no pas per la que deuria ser la seva vocació. Sentir-se competent en el teu treball ha estat eclipsat per aspectes més materials. Aquest fet em fa pensar en com seré jo en un futur...em moure per aspecte materials...o realment faré tot allò que sigui necessari per ser competents en el meu treball per pura motivació?

dijous, 13 d’octubre del 2011

13/10/2011

La sessió d'avui s’ ha treballat a nivell de grupal les lectures proporcionades per el professor. Avui he conegut a dues companyes amb les que formaré grup, l' altra ja la coneixia del any passat. Penso que són dues noies molt simpàtiques e intel·ligents que aportaran idees molt recurrents als treballs que farem.
Per altra banda, avui hem posat en comú tot lo treballat fora del horari lectiu. Cadascun de nosaltres tenia que llegir la lectura i extreure aquelles idees que creien més important. Dóna la casualitat de que la lectura, titulada  “Internet en el Aula. Aplicació didàctica de Internet” i publicada a la revista Crítica nº959, que nosaltres van escollir va ser escrita per el nostre professor. A l' hora de parlar amb el professor sobre el contingut del escrit hem pogut  saber millor el que ell volia transmetre en el seu article. Les seves inquietuds anaven adreçades al fet de que avui dia s' inverteix més en infraestructures informàtiques que no pas en la formació del professorat. També incideix en el fet de que hauria de haver una mayor inversió en programes informàtics que ajudin a crear una interacció entre l‘alumnat, com ara els blocs, les WIKIS o els Moodle.
Tota aquesta la conversació amb el professor em va suscitar una qüestió... realment els professors tenen una veritable inquietud per aprendre a dominar les eines informàtiques?...o bé és un fet imposat des de la administració. La veritat és que en la majoria dels casos l'aspecte econòmic, el fet de poder guanyar una mica més per realitzar els cursos i així aspirar a cobrir vacants amb una mayor responsabilitat, prima per sobre de les inquietuds pròpies d' una persona que vol saber més sobre un aspecte en concret. Una persona motivada per aspectes econòmics, sota el meu punt de vista, te una motivació caduca…mentre que una persona que vol aprendre per sí mateix, on la motivació be donada per allò que esta aprenent…la motivació és molt més sòlida i duradora. Crec que el futur de l’aplicació de les TIC a l’àmbit educatiu es trobar condicionat a aquest fet i que no ser fins que els mestres vulguin aplicar per iniciativa pròpia les TIC en l’ entorn educatiu quan les noves tecnologies tinguin el seu veritable potencial en l’ educació.

dimarts, 11 d’octubre del 2011

11/10/2011

A la sessió d' avui en realitzat tot un seguit de activitats consistents en treballar la imatge digital. A partir de la manipulació de unes imatges digitals tenim que fer la segona part de la activitat, aquesta consistent en analitzar el pes,la mida, la resolució de la imatges amb més o menys color... Aquestes manipulacions de la imatge, realitzades a través de programes com el paint o el photoshop, donaven uns resultats que moltes vegades es podien apreciar a simple vista i d' altres es devien indagar a través de la visualització de les seves característiques.
Aquesta classe m' ha servit per adonar-me la infinitat de prestacions que poden atorgar programes com el paint o  el photosoft. Les formes de poder guardar la imatge, minimitzant la gamma de colors o bé ema b resolucions de m´`es o menys qualitat ens pot ajudar en un futur professional. Quantes vegades poden tenir problemes a la hora de guardar una fotografia per els nostres alumnes?? ...Quantes vegades tindrien que refusar una imatge que ens podia servir per treballar alguna temàtica amb els infants per la única raó de que el pes o la mida d' aquesta ens dificulta el seu tractament??...
Així doncs,la mestra ens ha ensenyat la multitud de possibilitats que ens pot oferir un ordinador en el tractament de la imatge digital.
La veritat que jo desconeixia per complert tots els aspectes treballats a la sessió d’ avui. No tenia cap mena de coneixement i la veritat és que, fins ara, em trobava igual de limitat que si treballés amb una càmera fotogràfica dels anys 80!!!...Ara, per fi...podré treure una mica més de profit del meu ordinador pel que fa el tractament de fotografia digital.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

04/10/2011

A la sessió d'avui hem treballat la imatge digital. Darrere d'aquesta paraula es troben multitud de conceptes que fins ara o no havia escoltat mai o bé els havia treballat d'una manera molt superficial. Així doncs, conceptes com “les imatges vectorials”, que fins ara desconeixia de la seva existència, es barellaven amb conceptes com " píxel" que sí el coneixia... però d' una forma molt superficial, degut a que fa poc de temps em vaig tenir que comar una càmera digital. A la botiga el venedor em va preguntar de quants píxels la volia i va tenir que explicar-me aspectes sobre aquest concepte que fins ara desconeixia... es podria dir que vaig tenir una classe magistral al Media Markt ...quin geni estic fet! 
Després de treballar durant gran part de la sessió aspectes teòrics, la mestra ens ha passat tot un repertori de fotografies realitzades per artistes que treballen amb aquest medi com mitjà de expressió. Durant la visualització de les imatges he pogut comprovar fins a quin punt es pot treballar amb la imatge...aconseguint veritables meravelles amb muntatges espectaculars. Les possibilitats que la imatge digital ens aporta trenca amb els altres mitjans d' expressió visuals , com ara la pintura, degut a les prestacions que aquesta te. No obstant, crec que els mitjans d' expressió " més rudimentaris " tenen una romanticisme, una dedicació, uns sentits diluïts en la seva realització que mai ( crec joc) la imatge digital podrà aconseguir.
Al pas que avança la tecnologia digital i la seva irrupció al món educatiu, estic segur que tots els conceptes treballats avui a l'aula seran de gran profit en un futur no molt llunyà. D’aquesta manera, i com a conclusió final,  crec que en aquesta sessió s’ han treballat conceptes necessaris per a qualsevol futur mestre en educació infantil.