En aquesta reflexió tractaré de reflectir tot el treballat amb el professor Eduard. Aquestes feines, dutes a terme durant 3 sessions de treball han estat el JClic, el moodle i el bloc.
El JClic va ser la primera activitat que van dur a terme. Va resultar ser una activitat molt didàctica, ja que les possibilitats eren molt grans. El projecte consistia en la realització, per mitja del programa JClic, d’unes activitats enfocades directament a l’etapa infantil. L’objectiu era que els infants poguessin treballar d’una manera activa amb les TIC i , al mateix temps, poguessin adquirir un nou aprenentatge inclòs dintre del currículum de educació infantil, com ara aprendre operacions matemàtiques, relacionar, classificar...
La segona activitat que van dur a terme ha estat el moodle. Aquesta segona activitat estaria, sota el meu punt de vista, més encaminada a facilitar el treball del docent i a mantenir un canal constant de informació amb la resta de companys de feina i, aquest un aspecte molt important, amb les famílies del alumnes. En aquest moodle, a més de poder organitzar la feina del docent, es poden penjar les activitats a realitzar per part del alumnat, es poden publicar les properes activitats escolars i extraescolars , com ara sortides, per tal de que les famílies s’assabentin en tot moment de què allò que els seus fills estan realitzant a l’escola... Tot un sense fi de possibilitats que ajuden a facilitat la comunicació entre escola/ família / alumnat. Durant la seva realització m’ he enredortat molt del nostre moodle, el que nosaltres utilitzen a la nostra carrera universitària, i el lo molt que aquesta eina ens facilita el nostre treball diari. D’aquesta manera, puc arribar a tenir una gran idea de com pot realitzar aquesta activitat, d’una manera clara i entenedora, ja que Jo sóc usuari a la vegada que creador.
Per últim, el bloc ha estat l’ última feina que em dut a terme. En aquesta última tasca es podrien diferenciar dues parts. La primera part, ha estat realitzada durant tota l’assignatura, i consistia en realitzar una reflexions sobre cada una de les sessions que hem dut a terme. Les nostres impressions, reflexions, aspectes que no dominaven, allò que sí dominaven bé... En conclusió, les nostres impressions, els nostres pensaments sobre allò treballat a classe. La segona part ha estat afegir, a aquesta primera i principal part, tot un seguit d’activitats complementaries i d’acord amb els meus gustos. Es podria dir que seria una personalització del meu bloc. Dintre d’aquest bloc s’afegirien activitats com ara la publicació de links a pagines web educatives o la creació d’ un voki que expliqués una mica que és el que les persones que consulten el meu bloc poden trobar, entre d’altres
A nivell de conclusió crec que ha estat tres activitats molt complexes però, a la vegada, molt didàctiques. Les habilitats adquirides durant la realització de cada una de les activitats ha estat moltes i , espero i desitjo que en un futur no molt llunyà, quan sigui un mestre d’educació infatntil , pugui fer ús d’aquestes eines informàtiques per fer més facilitadora i efectiva la meva feina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada